Afspraak plannen

Terugblik 2020 & vooruitblik 2021

 In Geen categorie

Het jaar 2020 begon met een grote toestroom van nieuwe en bestaande patiënten. In januari kwam de eerste berichtgeving vanuit China dat er een virus was opgedoken waarvan veel mensen ziek werden. Het epicentrum van het corona virus was in Wuhan. Dit was allemaal nog een ver-van-ons-bed-show.

Tot op 27 februari de eerste besmetting werd vastgesteld bij een inwoner van Loon op Zand. Daarna ging het snel, veel mensen raakte besmet, kwamen in het ziekenhuis te liggen en enkele kwamen zelfs te overlijden.

De overheid besloot om naar een  “intelligente lockdown”  over te gaan. Dit betekende voor ons dat de deuren van de praktijk dicht gingen. We wisten snel over te schakelen naar fysiotherapie op afstand door gebruik te maken van video bellen, digitale trainingsschema’s,  filmpjes etc. Dit ging goed, we konden mensen helpen in hun herstel proces. Maar na een tijdje misten we toch echt het contact met de patiënt en voelde het aan als  “een digitaal cursus boksen”. De echte klappen in het herstelproces konden we niet altijd geven.

We gingen niet bij de pakken neerzitten en wisten ook met collega’s de digitale weg te vinden voor onze dagelijkse briefing en brainstormsessies. Zoals Winston Churchill zei; “never waste a good crisis”. En zo geschiedde!

We maakten de praktijk nog meer toekomstbestendig door veranderingen in te voeren, nieuwe behandelmethodes te ontwikkelen en innovatieve plannen uit te werken. Hieronder een korte greep van de veranderingen die achter de schermen plaats vond:

  • We hadden ons al erg snel weten te verdiepen in het Corona virus waardoor we als één van de eerste fysiotherapeuten geregistreerd stonden als Corona fysiotherapeut.
  • We zijn gestart met het opnemen van een podcast serie. Deze podcast serie is inmiddels al duizenden keren beluisterd. De podcast geeft op een toegankelijke manier inzicht in onze kennis, kunde, hobby’s en omgang met elkaar.
  • Nieuwe, eigen, behandelmethodes zoals ultrageluid bij het bestrijden van borstontsteking bij vrouwen die borstvoeding geven. Ondertussen hebben we al vele jonge moeders mogen en kunnen helpen.
  • ReAttach therapie, dit is een nieuwe therapie vorm die gericht is op het verbeteren en verwerken van emoties en gebeurtenissen. Hele mooie resultaten hebben we hier mee mogen bereiken.
  • Carlijn is zich aan het specialiseren in de Psychosomatiek. Dit is een verbijzondering in de fysiotherapie die zich richt op de samenhang tussen lichamelijke en psychische klachten.
  • Patrick heeft zijn opleiding tot master sportfysiotherapie afgerond en heeft dit geïntegreerd in zijn dagelijkse werkzaamheden. Als patiënt ervaar je meteen de toegevoegde waarde in de kennis die hij heeft opgedaan.
  • Extended Scope Specialist is een specialisatie die een verbinding is tussen huisartsen, fysiotherapeuten en specialistische ziekenhuiszorg. Dit is een nieuwe specialisatie in de fysiotherapie. Bart heeft al flinke stappen gemaakt met deze opleiding.
  • Dit en nog veel meer…………………………….

Ook voor 2021 willen we deze ontwikkelingen blijven voortzetten om te zorgen dat u er van op aan kunt dat wij de beste zorg leveren die u verdient. Omdat wij vinden dat u een belangrijke rol heeft in de ontwikkeling van de beste zorg zullen we steeds vaker om uw feedback vragen.  

Verder wensen wij jullie fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en corona vrij 2021!

Kerst Reusel, Fysiotherapie Reusel, terugblik 2020 fysio
Kerst 2020
Recent Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken