Afspraak plannen

Borstontsteking

Een borstontsteking kan veroorzaakt worden doordat er een melkkanaal verstopt is. Dit uit zich in een gevoelige en pijnlijke harde plek in de borst. Deze plek is dan meestal rood verkleurd en warm.
Hierbij kun je ook griepverschijnselen hebben zoals koorts en/of een grieperig gevoel.

Oorzaken borstontsteking

Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor een verstopping van een melkkanaal in de borst. Het dragen van een te strakke beha kan een verstopping veroorzaken, maar het niet goed legen van de borst bij het drinken/kolven is de meest voorkomende oorzaak.

Er is een goede behandelmethode die we toe kunnen passen om de borstontsteking te verhelpen; ultrasound. Deze behandeling is pijnvrij en werkt snel. En nog een voordeel is dat je geen antibiotica hoeft te nemen. De behandeling wordt door de zorgverzekeraar vergoed indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Ultrasound therapie

Ultrasound therapie bij borstontsteking bestaat meestal uit twee behandelingen, daags na elkaar.
Iedere behandelplek wordt 5 minuten behandeld en meestal is het effect al direct na de eerste behandeling voel- en zichtbaar. Direct na de behandeling moet u uw kind voeden en/of nakolven.

Wanneer u problemen hebt met het geven van borstvoeding en/of regelmatig last heeft van verstopte melkkanalen en/of (dreigende) borstontsteking is belangrijk om hiervoor deskundige hulp van een lactatiekundige in te schakelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carlijn of Nicole

Uitleg Borstontsteking

Afspraak maken

Wij helpen u graag verder! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.

Overige behandelingen

Begin met typen en druk op enter om te zoeken