Afspraak plannen

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatische fysiotherapeut in Reusel houdt zich bezig met de behandeling van klachten waarbij er ook sprake is van stress, spanningen, onbegrepen lichamelijk klachten, depressieklachten, angst klachten, etc,. De samenhang tussen lichamelijke klachten en je psychische gesteldheid is soms niet helemaal duidelijk. Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid, onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

De psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. De lichamelijke, psychologische en sociale aspecten worden betrokken bij de behandeling, zoals onder andere de leef- en werkomstandigheden. Uiteindelijk sta jij als cliënt centraal en proberen we jou te helpen waar mogelijk. Voorbeelden van behandelingen bij de psychosomatisch fysiotherapeut zijn stresshantering, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, mindfulness en nog vele meer. Er wordt nauw samen gewerkt met andere deskundigen zoals artsen of specialisten, psychologen of bedrijfsartsen.

Meerwaarde

Psychosomatische fysiotherapie kan een meerwaarde zijn bij een verstoring van de balans in de belasting (hetgeen wat gevraagd wordt) en de belastbaarheid (hetgeen wat het aankan). Zowel op lichamelijk vlak als op spanning en stress niveau.

Veelvoorkomende klachten die de psychosomatisch fysiotherapeut behandelt zijn bijvoorbeeld:

  • Vermoeidheidsklachten
  • Concentratieproblemen
  • Hyperventilatie
  • Duizeligheid
  • Gevoelens van angst en onzekerheid
  • Onverklaarbare spierpijn
  • Hoofdpijn en klachten aan de nek, rug of het bekken
  • Een somber gevoel gecombineerd met bovenmatig veel zorgen maken

Afspraak maken

Wij helpen u graag verder! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.

Overige behandelingen

Begin met typen en druk op enter om te zoeken