Afspraak plannen

Carlijn van Rooijen

In 2019 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut op de Fontys Hogeschool, Eindhoven. Als afstudeerproject ben ik afgereisd naar Roemenië waar ik me 3 weken heb ingezet voor kinderen met een mentale en/of fysieke beperking en hun familie. In juli 2019, een paar maanden na mijn afstuderen, ben ik bij van der Heijden/Damen fysiotherapie aangenomen, waar het voor mij al gauw duidelijk werd dat ik op mijn plaats zat. Naast het feit dat dit een snel ontwikkelende praktijk is die meer en meer behandelmogelijkheden bied voor jong en oud, probeer ik mij als fysiotherapeut natuurlijk ook steeds meer te ontwikkelen.

Vanaf september 2019 ben ik daarom gestart met de Master of Science Psychosomatisch fysiotherapie in Utrecht. ‘Wat een naam’, hoor ik de meeste van jullie al zeggen. Maar toch zijn het vaak veel voorkomende klachten, zoals stress en spanning, die centraal in mijn behandeling staan. Dit kan namelijk voor heel wat lichamelijke overbelasting zorgen en daarom leer ik in deze driejarige opleiding verder kijken dan gewoonweg de lichamelijke klacht. Mensen met andere aandoeningen of klachten zoals post traumatisch stress syndroom, hyperventilatieklachten, (bewegings-)angst klachten, sociaal isolement, etc. kunnen ook terecht bij mij als psychosomatisch fysiotherapeut in opleiding.

Naast het bijscholen om jullie beter te begeleiden, ben ik ook erg bezig met mijn eigen lichamelijk en psychisch welbevinden. Want als je goed voor andere wilt zorgen, moet je in de eerste plaats ook goed voor jezelf zorgen. Daarom ben ik actief bezig met sporten, waaruit op de eerste plaats ook mijn passie voor fysiotherapie is ontstaan, wandelen en trainen met mijn hond en bezoek ik regelmatig familie en vrienden.

Wat anderen zeggen over Carlijn Rooijen

  • ervaren en vriendelijk.

  • De fysiotherapeut hield altijd rekening met mijn wensen en wat ik kon. Gaf veel tips, ook voor oefeningen thuis.

  • Luistert goed naar de klachten en stelt behandeling en oefeningen daarop af. Had snel door hoe ik in elkaar zat. Was erg enthousiast in haar werk en naar mij toe.

  • Ze gaf mij heel goed advies wat ik thuis er aan kon doen, dat heeft mij enorm goed geholpen.

  • Ik ben goed behandeld en er werd goed naar mijn geluisterd we hebben samen over mijn klachten gepraat en wat ik het beste kon doen dat deed ze prima.

Opleidingen en certificering

Email: carlijn@fysio-sportrevalidatie.nl
BIG nummer 69925714804

Afspraak maken

Wij helpen u graag verder! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.

Overige behandelingen

Begin met typen en druk op enter om te zoeken