Afspraak plannen

Patrick is geslaagd voor master Sportfysiotherapie!

 In Geen categorie

Patrick Verhagen is deze week geslaagd voor zijn drie jaar durende master opleiding Sportfysiotherapie in Rotterdam. (lees onder de foto verder)

Patrick Verhagen, Sportfysiotherapeut Reusel, Sportfysiotherapie

Als afstudeer onderwerp heeft Patrick onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van meetinstrumenten die gebruikt worden bij artrose.

Waardoor onderscheidt je als sportfysiotherapeut?

Als master opgeleid sportfysiotherapeut bezit je wetenschappelijke vaardigheden en kennis. Daarnaast werk je met patiënten van verschillende leeftijden die sportgerelateerde aandoeningen hebben. Denk hierbij aan recreatie- en prestatiegerichte (top)sporters, maar ook aan mensen met een chronische ziekte of aandoening en mensen die na een periode van langdurige inactiviteit weer actief willen bewegen of sporten. Als sportfysiotherapeut speel je in de diverse fases van herstel verschillende rollen. Zo draag je zorg voor preventie, advisering en behandeling. Je richt je hierbij op het dagelijks functioneren van de patiënt. Je werkt hiervoor nauw samen met diverse disciplines zoals huisartsen, sportartsen, trainers en coaches. Daarnaast kun je als sportfysiotherapeut sporters en patiëntgroepen adviseren in bewegingsactiviteiten gericht op gezondheidsbevorderend gedrag.

Recent Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken