Afspraak plannen

Medisch fitness

Zelfstandig trainen

Regelmatig sporten en bewegen is belangrijk voor uw welzijn. Je voelt je fitter, vermindert lichamelijke klachten en kan deze klachten zelfs voorkomen. Dit vinden wij erg belangrijk!

Daarom stellen wij onze oefenzaal met fitness apparatuur en beweegzaal niet alleen beschikbaar voor onze patiënten die nu een behandeltraject volgen. Ook wanneer je behandeling afgerond is, ben je welkom bij ons om te blijven werken aan je fitheid en preventie van klachten.

 

Indien de therapeut het verantwoord vindt is het mogelijk om zonder directe begeleiding te sporten in onze oefen- en beweegzaal. Tijdens onze openingstijden kunt u dan komen trainen. Dit kan alleen wanneer u eerder een behandeltraject heeft gevolgd bij één van onze therapeuten en tijdens dit traject al kennis heeft gemaakt met alle apparatuur en oefeningen.

Wanneer is zelfstandig trainen geschikt?

Zelfstandig trainen is uitermate geschikt voor:

 • Mensen die tijdens hun behandeltraject in de fitness zaal hebben geoefend en dit willen continueren. Zij hebben minder dan één maand geleden een fysiotherapeutisch traject afgesloten.
 • Geschikt voor mensen die de oefeningen juist kunnen uitvoeren en weten hoe de apparatuur werkt.

Hou rekening met het volgende:

 • Op hetzelfde moment kunnen er patiënten in de zaal aanwezig zijn die op dat moment een afspraak hebben bij de fysiotherapeut. Het is daardoor mogelijk dat niet alle apparaten en ruimtes beschikbaar zijn voor vrij trainen.
 • Zelfstandig trainen is mogelijk op de volgende momenten:
  • Maandag t/m vrijdag tussen 8:00 – 12:00 uur en 13:00 – 17:00 uur.
  • Maandag t/m donderdag ook tussen 18:00 – 20:00 uur.
  • Tijdens feestdagen en vakantie periodes kunnen er afwijkende tijden zijn.
 • Om er voor te zorgen dat iedereen voldoende ruimte heeft om te sporten en zo min mogelijk hoeft te wachten, dient iedere trainingssessie van te voren te worden gereserveerd. Dit kan hier.
Rugfit en circuittraining

In kleine groepjes werken aan het voorkomen en verminderen van rugklachten? Dat kan samen met onze beweegagoog Ellen. Enkele keren per week kun je een sessie bij haar volgen met gerichte oefeningen om de rug te versterken. Informeer bij Ellen naar de momenten waarop dit kan.

Daarnaast verzorgt Ellen een circuittraining voor mensen die uitgedaagd willen worden. Wil jij net een stapje verder gaan? Opgeven voor deze training kan bij onze beweegagoog.

u uw afspraak afzeggen of wijzigen? Dat kan. Neem dan minimaal 24 uur van te voren contact met ons op. Indien u uw afspraak minder dan 24 uur van te voren afzegt of wil wijzigen, kunnen wij de behandeling in rekening brengen.

 

Fitness met begeleiding van fysiotherapeut

Wij bieden de mogelijkheid om onder begeleiding van een fysiotherapeut te komen trainen.

De trainingen zijn afgestemd op de individuele mogelijkheden en wensen. Tijdens de intake wordt in kaart gebracht wat het doel van de training is en waar rekening mee gehouden moet worden.

De medisch fitness is met name geschikt voor mensen die intensieve begeleiding willen waarbij speciale aandacht is voor klachten aan het bewegingsapparaat of aandoeningen of blessures vanuit het verleden.

 • Trainen in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarbij iedereen zijn individueel trainingsschema volgt.
 • Een individueel trainingsschema wordt opgesteld na een intake, waarbij uitgebreid wordt ingegaan op uw lichamelijke klachten / blessures.
 • De fysiotherapeut is er altijd bij om toe te zien op de uitvoering van de oefening en eventueel aanwijzingen te geven. Op deze manier kunnen er altijd vragen gesteld worden door de deelnemers en zo nodig worden de oefeningen aangepast.
 • Wanneer oefeningen juist kunnen worden uitgevoerd en men weet hoe de apparatuur werkt is doorstroming naar zelfstandig trainen mogelijk.
 • Het onbeperkte abonnement geeft u de combinatie van trainen onder begeleiding van de fysiotherapeut, als het zelfstandig trainen.
 • Tijden zijn in overleg met de fysiotherapeut. Zowel ochtend, avond als in het weekend zijn er mogelijkheden om te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er dient van te voren te zijn ingeschreven.

Tarieven en vergoeding

Hier komt een overzicht van tarieven Medisch fitness

Fysiotherapie vergoedingen Reusel

Afspraak maken

Wij helpen u graag verder! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.

Overige behandelingen

Begin met typen en druk op enter om te zoeken