Afspraak plannen

Manuele therapie

De manueel therapie Reusel houdt zich bezig met het onderzoek en de behandeling van cliënten met klachten van het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen de wervelkolom en de gewrichten in de ledematen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten (een bewegingsstoornis). Vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden bij het stellen van de diagnose en het
vaststellen van de therapie bij klachten aan de wervelkolom en die met wervelkolom samenhangen, zal de manueel therapeut voornamelijk binnen dit gebied werken.

Met behulp van manuele therapie kan de bewegingsstoornis verholpen of gereduceerd worden. De manueel therapeut probeert de stoornis op te heffen door middel van passief mobiliserende of manipulerende technieken, ondersteund met adviezen, oefentherapie en instructie. Naast het verbeteren van de functie van de gewrichten is het optimaliseren van houding en beweging in werkzaamheden, sport en hobby’s van groot belang.

Veelvoorkomende klachten

Veelvoorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt zijn bijvoorbeeld:

 

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • heupklachten

Afspraak maken

Wij helpen u graag verder! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.

Overige behandelingen

Begin met typen en druk op enter om te zoeken