Afspraak plannen

Beweeggroepen

Beweeggroepen

Sporten en bewegen is van groot belang voor uw gezondheid. Door te sporten voelt u zich fitter, heeft u minder last van lichamelijk klachten en kunt u in sommige gevallen beter omgaan met bijvoorbeeld een chronische ziekte. Voor enkele indicaties zijn speciale beweeggroepen, waarbij u samen met andere patiënten sport. Tijdens een beweeggroep zullen gezamenlijke oefeningen afgewisseld worden met trainen volgens het individuele trainingsschema.

Indicatie

  • COPD:

Is een verzamelnaam voor de chronische bronchitis en longemfyseem. Hierbij zijn de longen zo vaak ontstoken dat ze blijvend beschadigd raken. fysiotherapeut of via ons klachtenformulier. U kunt de klachtenformulier uit de wachtruimte meenemen. Klik hier voor meer informatie.

  • DM / suikerziekte:

Regelmatig bewegen kan ervoor zorgen dat diabetes patiënten minder medicijnen nodig hebben om het lichaam goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

  • Rugklachten:

Tijdens rugscholing traint u de rompspieren, waarbij de spieren die zorgen voor de stabiliteit van de wervelkolom centraal staan.

  • Hart:

Hartrevalidatie is een behandelprogramma voor alle mensen die behandelt zijn voor een hartaandoening. Klik hier voor meer informatie.

  • Artrose/ GLA:D programma:

Heb je genoeg van de beperkingen en pijn veroorzaakt door artrose? Wij begrijpen je frustraties en staan klaar om je te helpen een actiever en comfortabeler leven te leiden. Met het beweegprogramma/ GLA:D programma bieden we een oplossing voor het verminderen van artroseklachten en het vergroten van jouw welzijn. Klik hier voor meer informatie. 

Tarieven beweeggroepen

Deelname aan een beweeggroep kan geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw polis en zorgverzekeraar.

vergoeding CZ 

Werkwijze

Allereerst zal er een fysiotherapeutisch consult plaats vinden om te beoordelen of voor u het bewegen in een beweeggroep de meest geschikte behandelmethode is. Hierna zal een trainingsschema voor u gemaakt worden en kunt u instromen in een beweeggroep.

Afspraak maken

Wij helpen u graag verder! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.

Overige behandelingen

Begin met typen en druk op enter om te zoeken