Afspraak plannen

marjoleinvanderheijdenphotography-29

Blog

Week 1

Hoi allemaal,

Ik ben Branko de Gouw en sinds maandag 30 september ben ik stagiair bij Fysiotherapie Van der Heijden & Damen in Reusel. Ik ben zelf 20 jaar, 4e jaars student aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven en ik kom uit Lage Mierde. Ik ben gevraagd om tijdens mijn stage een blog bij te houden, waarin ik mensen mee kan nemen in de taken die ik uitvoer tijdens mijn stage, wat ik een leuk initiatief vind.

In de eerste week van mijn 20-weekse stage heb ik vooral met Bart en Patrick meegelopen en kennis gemaakt met hun patiënten. Er was behoorlijk wat variatie in de verschillende klachten die voorbijkwamen en zo ben ik naast de patiënten op de praktijk ook mee op huisbezoeken geweest. Hierbij zaten ook nog een aantal patiënten tussen die ik niet meer snel zal zien, omdat deze waren overgenomen van collega’s die nog op vakantie waren. Bij iedereen merk ik eigenlijk wel dat ze op een actieve manier worden benaderd en ze de mensen op die manier met hun klachten om laten gaan. Ook kan een behandeling in de behandelruimte, maar dan zie ik vaak dat dit is om ervoor te zorgen dat hierna uiteindelijk alsnog actief kan worden bewogen. Ik kan mezelf erg vinden in de manier hoe hier ons vak wordt uitgevoerd. Aangezien dit mijn afstudeerstage heb ik met mijn stagebegeleiders afgesproken dat ik in de loop van de komende weken steeds meer een eigen agenda in zal gaan vullen en steeds meer taken zelfstandig op me zal nemen.

 

Week 2

De tweede week van mijn stage heb ik naast de patiënten met Bart en Patrick, ook meegelopen met Carlijn en Aukje (die weer terug waren van hun vakantie). Met Aukje heb ik een jongen gezien die wellicht wou beginnen met kickboksen, waar ik zelf als vechtsporter wat mee heb geoefend. Bij Carlijn, Patrick en Bart heb ik best een aantal intakes afgenomen en hierbij geprobeerd tot een goede fysiotherapeutische diagnose en plan van aanpak te komen. Ik vind het tot nu toe goed bevallen en ik vind de manier van werken met mijn collega fysiotherapeuten hier prettig, ook omdat ik alle ruimte krijg om te leren.

Ik heb zin in de komende weken op mijn stage en tot mijn volgende blog!

 

Week 3 en 4

 

Ook deze week schrijf ik weer een blog. Ik ben helaas in de derde week van mijn stageperiode afwezig geweest omdat ik ziek was, waardoor hij iets korter zal zijn. De afgelopen week heb ik weer veel mensen gezien en met verschillende therapeuten meegelopen. Ik merk dat ik hier alle ruimte krijg om zelf aan de slag te gaan en daar krijg ik goede begeleiding bij, wat fijn is omdat dit mijn laatste (afstudeer)stageperiode is. Ik denk dat dit voordelig is omdat ik hierna zelfstandig zou moeten kunnen werken als een volwaardig fysiotherapeut. Ik heb een aantal intakes (het vraaggesprek met het onderzoek) gedaan en hierna gestart met een passende behandeling. Ik begin dan ook een eigen agenda in te vullen voor deze stageperiode, waar ik naast het meelopen met patiënten bij mijn stagebegeleiders ook zelf patiënten zie.

 

De dingen die ik deze week heb gezien waren weer heel gevarieerd. Ik vond het zelf leuk dat ik therapeutisch met wat mensen boksen heb geoefend (bij Carlijn en Aukje), omdat dit zelf mijn sport is. Het hoogtepunt was dat ik ben mee geweest naar de training van de selectie van Reusel Sport, waar ik samen met Patrick twee geblesseerden apart van de groep heb getraind.

Het bevalt me hier goed en ik krijg alle ruimte om te leren, tot mijn volgende blog!

 

Week 5 en 6

 

Leuk dat jullie weer de tijd nemen om mijn blog te lezen. De periode van deze blog begon goed, we kwamen namelijk maandag op stage en heel de koelkast stond vol met gebak. Patrick, note bene mijn stagebegeleider, en ik waren beide de zaterdag jarig geweest dus we kwamen met het alle collega’s niks te kort. Ik heb deze week een leuke en interessante stageweek gehad, zo heb ik verschillende mensen gezien met aandoeningen die niet alledaags zijn. Ik vind het prettig dat ik vanaf het begin van deze (iets gecompliceerdere) patiënten hun revalidatie mee mag maken, zo zie ik alle fasen die zij doorlopen tijdens hun herstel. Ook omdat dit patiënten aan huis betreft (omdat ze nog niet naar de praktijk kunnen komen), waar je je dus moet aanpassen naar de omgeving waarin zij wonen. Mooie kans om dit mee te krijgen. Naast deze mooie kansen heb ik in deze weken nog een iets mindere situatie van een patiënt meegemaakt, wat best indruk op mij gemaakt heeft. Het is prettig hoe hier door de collega’s mee wordt omgegaan, door de situatie te bespreken en te zorgen dat ik er als stagiaire veel van leer.

Het waren weer twee leerzame weken en ik heb zin in de volgende. Bedankt voor het lezen van mijn blog en tot de volgende!

 

Week 7 en 8

 

Ook van deze weken heb ik weer een blog geschreven om jullie een beetje mee te nemen in de dingen die ik meemaak tijdens mijn stageperiode. Deze week was mijn eigen stagebegeleider een week met vakantie. Daarnaast was een andere collega een week ziek, waardoor ik veel zelfstandig heb staan werken met patiënten. Dit ging in principe goed, maar waar ik het meest tegenaan liep was de tijdsdruk. Mooie ervaring en leuk om dit eens op deze manier te mogen en kunnen doen.

 

Ik ben deze weken ook begonnen met het uitdelen van mijn zelf opgestelde feedbackformulieren aan de mensen die ik veel zie, om zo meer bewijslast te verzamelen. Ik vroeg hier naar de ervaringen van de patiënten (in de omgang met hen en in de behandeling) en naar tips. Daarnaast heb ik tussen de patiënten die we zien door met Patrick de tijd genomen om het tapen nog eens goed door te nemen, hierbij kreeg ik handige tips om bv. een enkel nog beter te fixeren (om hem goed vast te zetten). Dit kan goed van pas komen, omdat we best veel mensen zien met acute enkelklachten. Ook heb ik een evaluatiegesprek gehad met mijn docent en met Patrick, mijn stagebegeleider. Zo’n gesprek heeft vooral betrekking op het doorspreken van mijn stagedoelen (dit noemen we leeruitkomsten), de ervaringen en eventuele vragen.

 

Bedankt voor het lezen en hopelijk nemen jullie hier de volgende keer ook weer de tijd voor!

 

Week 9 en 10

Hallo allemaal,

 

ook over de afgelopen twee weken van mijn stage heb ik weer een blog geschreven. Vanaf deze week is er weer sprake van aangescherpte coronamaatregelen, waar wij als fysiotherapeuten rekening mee dienen te houden. Dit gaat o.a. over de QR-code voor mensen die sporten in de oefenzaal voor medische fitness. Ook heb ik deze week het tussentijdse evaluatiemoment gehad samen met Patrick en mijn leerprocesbegeleider vanuit de Fontys, hier kwamen een aantal zaken uit waarin ik mezelf herkende en waar ik dus goed mee aan de slag kan. Hier werd ook besproken waar Patrick vooral op let tijdens mijn stage en op welke gebieden ik nog kan leren, daarbij merk ik dat de masteropleiding van hem hierin echt van toegevoegde waarde is. Dingen waar we door deze sportfysiotherapie masteropleiding net wat dieper op in kunnen gaan zijn bijvoorbeeld trainingsleer of de manier van instrueren van een patiënt.

 

Ook ben ik in dit tijdsbestek bezig geweest met het natesten van een patiënt met een dwarslaesie. Ik heb bij spieren, die specifiek door een bepaald segment uit je wervelkolom worden aangestuurd, een krachttest uitgevoerd en links met rechts vergeleken. Ik wil dit bij hem aan het eind van mijn stageperiode weer eens natesten, zodat ik kan zien wat zijn vooruitgang is.

De laatste week van mijn stage heb ik veel zelfstandig gewerkt in de praktijk, aangezien een collega wegens quarantaine niet aanwezig kon zijn. Hierin merk ik zelf dat ik steeds meer vooruitgang boek en dingen nu beter gaan, waar ik eerst meer moeite mee had. Ik hoop dit in de komende weken door te zetten en ik zal jullie laten weten hoe dit is gegaan! 😉

Bedankt voor het lezen van deze blog!

 

 

Week 11 en 12

 

 

Van de afgelopen weken heb ik ook weer voor jullie een blog geschreven, zodat ik jullie een inkijkje kan geven in mijn ervaringen van mijn stageperiode. De eerste week begon gelijk met dat ik na de maandagochtend de rest van de week zelfstandig heb gewerkt, mijn stagebegeleider moest namelijk vanwege een coronageval in zijn thuissituatie in quarantaine. Tijdens deze week heb ik zelf de patiënten behandeld die in de agenda stonden en hierbij zelfs zelfstandig intakes uitgevoerd. Daarmee merk ik dat ik, als afstudeer stagiair, vrij word gelaten in het zelfstandig werken als fysiotherapeut en dat is erg fijn is om te merken. Ik heb tijdens deze week goed proberen terug te koppelen in de bevindingen die ik heb gemaakt bij patiënten. Gelukkig is mijn stagebegeleider uiteindelijk, door het volgen van alle maatregelen, niet ziek geweest en was hij snel weer aanwezig.

 

Van de afgelopen weken heb ik ook weer voor jullie een blog geschreven, zodat ik jullie een inkijkje kan geven in mijn ervaringen van mijn stageperiode. De eerste week begon gelijk met dat ik na de maandagochtend de rest van de week zelfstandig heb gewerkt, mijn stagebegeleider moest namelijk vanwege een coronageval in zijn thuissituatie in quarantaine. Tijdens deze week heb ik zelf de patiënten behandeld die in de agenda stonden en hierbij zelfs zelfstandig intakes uitgevoerd. Daarmee merk ik dat ik, als afstudeer stagiair, vrij word gelaten in het zelfstandig werken als fysiotherapeut en dat is erg fijn is om te merken. Ik heb tijdens deze week goed proberen terug te koppelen in de bevindingen die ik heb gemaakt bij patiënten. Gelukkig is mijn stagebegeleider uiteindelijk, door het volgen van alle maatregelen, niet ziek geweest en was hij snel weer aanwezig.

 

 

Als laatste deel van mijn blog wil ik jullie meenemen in de opdrachten waar ik me naast mijn stage-uren mee bezig houd. Om uiteindelijk bewijslast te verzamelen voor het aantonen van mijn behaalde leeruitkomsten, ben ik namelijk druk bezig om verschillende dingen uit te werken. Deze weken heeft mijn aandacht gelegen op het voltooien van een ‘Case Report’, een volledig verslag over een behandelperiode van een patiënt die ik heb behandeld. Hierin probeer ik de uitgevoerde methode te vergelijken met de literatuur en op basis daarvan ook alles te verantwoorden. Daarnaast heb ik een opdracht gemaakt over een ‘Ethisch dilemma’, en heb die uitgewerkt door er een moreel beraad over te schrijven. De desbetreffende situatie heb ik meegemaakt tijdens mijn stage en bij zo een opdracht probeer ik alle verschillende standpunten te vergelijken met elkaar, met de standaarden van ieder ander (waarden en normen) en uiteindelijk de gekozen methode te verantwoorden. Over dit alles vraag ik feedback van mijn stagebegeleider en collega fysiotherapeuten. Erg leuk om mee bezig te zijn.

 

Bedankt voor het lezen van deze blog en tot ziens bij Van der Heijden & Damen Fysiotherapie en (sport)revalidatie! 😀

 

 

Week 19 & 20

 

 

Hallo allemaal,

 

Inmiddels zijn de laatste weken van mijn stageperiode afgerond en zit het erop!

Ook in deze laatste paar weken heb ik weer de tijd en ruimte gehad om te werken aan mijn ontwikkeling en heb ook weer geruime tijd zelfstandig gewerkt. Door de afwezigheid van Patrick na zijn vakantie heb ik weer kunnen proeven van het zelfstandig werken met patiënten en ik merk dat dit inmiddels een stuk beter gaat, vergeleken met het begin van deze stageperiode. Het is dan ook de bedoeling dat ik aan het einde van deze stage mezelf heb ontwikkeld tot een beroepsbekwaam (en startend) fysiotherapeut, ik denk persoonlijk dat ik daar een heel eind voor op weg ben.

 

 

Ook heb ik in deze weken kennis gemaakt met een aantal situaties die ik normaal gesproken niet zo snel meemaak. Zo was er een patiënt die tijdens het trainen in de oefenzaal een hypo kreeg en hierdoor flauwviel, doordat dit goed besproken is heb ik (en hebben ook alle andere collega’s) hiervan kunnen leren. Daarom denk ik dat het goed is om van bepaalde gebeurtenissen in de praktijk melding te maken, zodat deze incidenten elke x in de aantal weken onder het personeel kunnen worden besproken (en er goed gehandeld kan worden). Ook is er een patiënt die wekelijks bij de praktijk kwam, en die ik dus ook sinds het begin van mijn stage gezien heb, overleden. Dit is lastig om mee te maken, maar ik denk dat ik ook hiervan alleen maar heb kunnen leren.

 

 

Ik houd me nu druk bezig met het afronden van alle bewijslast voor mijn leeruitkomsten en hierna start ik met het schrijven van mijn afstudeeropdracht. Ik heb bij Fysiotherapie van der Heijden/Damen een hele fijne stageplek gehad, waar ik mezelf op alle vlakken heb kunnen en mogen ontwikkelen. In de gemoedelijke sfeer heb ik dat als zeer prettig ervaren en zal ik in de toekomst ook bij deze praktijk betrokken blijven.

 

Bedankt voor het lezen van deze blog en hopelijk tot snel!

 

 

Week 1

Hallo ik ben Laura, de nieuwe stagiaire bij van der Heijden/Damen fysiotherapie & (sport)revalidatie.

Ik ga jullie de komende tijd meenemen in mijn ervaringen als stagiaire binnen de praktijk. Mijn eerste week met veel informatie en eerste indrukken zit er al weer op. Met een grote diversiteit aan patiënten en klachten, is geen dag hetzelfde. Hierdoor blijft het werk als fysiotherapeut erg leuk en uitdagend. Van patiënten waarbij gedragsverandering en communicatie belangrijk is, tot een patiënt motiveren tijdens de oefentherapie in de zaal. Gedurende de week heb ik met verschillende collega’s meegelopen, waardoor ik al verschillende indrukken heb gekregen binnen de specialisaties van fysiotherapie.

 

Als stagiaire heb ik deze week vooral meegekeken en voorafgaand aan een aantal intakes wat overlegd en voorbereid samen met de fysiotherapeuten. Ook ben ik aan de slag gegaan met het bedenken van een aantal oefeningen en heb ik verschillende onderzoeks- en behandeltechnieken toe mogen passen. Na verloop van tijd zal ik deze taken steeds meer zelfstandig op me nemen.

 

Wie weet tot ziens in de praktijk bij van der Heijden/Damen en hopelijk tot de volgende blog!

Week 2

Hoi allemaal, leuk dat jullie mijn blog weer lezen! Mijn tweede week als stagiaire zit alweer op. Deze week heb ik als erg leuk en leerzaam ervaren én ik heb er zelfs spierpijn aan over gehouden. Op dinsdag heb ik namelijk de oefentherapie van een patiënt meegedaan. Nouja, oefentherapie? Het was meer gewoon krachttraining, vandaar de spierpijn. Maar dit maakt het als stagiaire fysiotherapie, maar ook als fysiotherapeut zelf, erg leuk. Door mee te doen met de patiënt wordt deze meer gemotiveerd en is het ook nog eens leuker, je kunt er dan bijvoorbeeld een onderlinge challenge van maken.

Op dinsdagavond ben ik samen met Patrick naar het sportpark geweest voor een revalidatie op het korfbalveld. Aangezien ik een korfbalster ben vond ik dit natuurlijk erg leuk, maar het was ook erg leerzaam om het stukje sportfysiotherapie, waar Patrick in gespecialiseerd is, in de realiteit te zien.

Tijdens deze training hebben we het voor de revalidant nóg specifieker kunnen maken doordat ik mee heb gedaan aan een kort een-op-een partijtje. Als stagiaire fysiotherapie kijk ik dus niet alleen, maar doe ik ook hier en daar actief mee!

Naast dat ik met de patiënten mee kan doen, moet ik natuurlijk de praktijk en theorie die ik de afgelopen 2,5 jaar op de opleiding geleerd heb, ook leren toepassen. Voor alles is een eerste keer, zo ook voor het afnemen van een intake, wat ik deze week voor het eerst gedaan heb. Dit vond ik dan ook best een beetje spannend, maar met de juiste voorbereiding en de begeleiding van mijn stagebegeleiders is het me gelukt.

Het was een leuke, leerzame week mét spierpijn…. Graag tot de volgende blog!

Week 3

Hoi allemaal, wat leuk dat jullie mijn ervaringen van deze week als stagiaire weer willen lezen. Deze week was het maar een korte week, desondanks heb ik genoeg meegemaakt en geleerd om met jullie te delen! De week begon met een nieuwe patiënt op de maandagochtend. Voor mij is dat erg fijn, hoe meer nieuwe patiënten er komen, hoe vaker ik de intakes kan oefenen. De intakes zijn namelijk van groot belang om een patiënt op de juiste manier te kunnen helpen. Ook heb ik deze ochtend het onderzoek uitgevoerd, dit was best spannend. Normaal gesproken oefen je met je klasgenootjes op elkaar, maar dit keer deed ik voor het eerst een echt onderzoek bij een patiënt, dat is toch wel even iets anders. Doordat ik de laatste 1,5 jaar van de opleiding bijna geen praktijklessen heb gehad wegens corona, is het af en toe nog even zoeken hoe en wat ook alweer precies. Gelukkig krijg ik hierbij goede begeleiding van mijn stagebegeleiders en geven zij me tips hiervoor.

Verder zijn we deze week ook weer veel in de oefenzaal geweest. Dit vind ik toch wel een van de leukste dingen. In de oefenzaal kun je de patiënt telkens weer uitdagen en motiveren met nieuwe oefeningen. Deze week ben ik veel aan de slag gegaan met oefeningen bedenken voor de patiënten en deze aan ze uitleggen. Hierbij is het soms best moeilijk in te schatten welk niveau de patiënt aan kan, daarom moet je altijd opletten en de oefeningen makkelijker of moeilijker kunnen maken wanneer dit nodig is. Maar, al doende leert men!

 

 

Geniet van het lange weekend, en tot de volgende blog!

Week 4

Hoi allemaal, welkom bij weer een nieuwe blog. Deze week was weer een lekker volle week. Doordat het alweer mijn vierde week binnen de praktijk was, ben ik ondertussen al wat meer bekend met het reilen en zeilen hier. In het begin had ik nog wel eens moeite met het herinneren van de patiënten en wat we precies met ze deden of waarvoor ze kwamen, maar ook dat lukt me om het steeds meer te onthouden.

Deze week heb ik een aantal keer meegelopen met Aukje, de kinderfysiotherapeute, om zo ook inzicht te krijgen wat je als kinderfysiotherapeut allemaal doet. Mij lijkt het namelijk erg leuk om na de reguliere opleiding fysiotherapie door te studeren voor kinderfysiotherapeut. Aukje maakt het voor de kinderen zo leuk mogelijk om naar de fysiotherapeut te gaan, daarom is alles wat ze doet met de kinderen vaak in de vorm van sport en spel.

Wanneer je hier zelf wel eens in de praktijk bent geweest zul je het misschien wel gemerkt hebben, maar de sfeer die hier in de praktijk hangt is heel prettig. Ik ben als stagiaire dan ook goed geland hier binnen dit fijne team wat veel met elkaar samenwerkt en het goed met elkaar kan vinden.

 

Voor nu wens ik iedereen een fijn pinksterweekend toe, en tot volgende week!

Week 5

Hoi allemaal, leuk dat jullie mijn blog weer lezen! Wat vliegt de tijd toch voorbij, de 5e week van mijn stage zit er alweer op. Het was weer een week vol ervaringen.

 

Zoals ik vorige week vertelde loop ik wel eens met de kinderfysiotherapeut Aukje mee, zo ook deze week. Vorige week ben ik met Aukje op huisbezoek geweest bij een kindje, deze week gingen we weer samen langs. Het is leuk om te zien hoe snel een kind zich ontwikkelt, vorige week had het kind nog moeite met het een, en deze week lukte het alweer om een stap verder te gaan. Kinderen leren zo ontzettend snel!

Naast dat ik leuke dingen mee maak in de praktijk moet er natuurlijk ook nog geleerd en geoefend worden, maar ook dat is leuk. Deze week ben ik dan ook, nog meer dan voorgaande weken, zelf in de oefenzaal aan de gang gegaan met het geven en uitleggen van oefeningen aan patiënten en de patiënten hierin te begeleiden. Ik heb verschillende behandelingen verricht in de behandelkamer en heb wat onderzoeken uitgevoerd.

Wat vele van jullie misschien al wel weten is dat er binnen de praktijk de FysioMatties zijn. Zij nemen geregeld een podcast over een bepaald onderwerp op, deze week mocht ik bij deze opnames zijn. De gast van deze week was Anton van Limpt, een man met vele boeiende verhalen. Hierdoor ontstonden er leuke en ook zeker leerzame gesprekken tussen de FysioMatties en Anton. Het is zeker een aanrader om de podcast te gaan luisteren als je dat nog niet gedaan hebt!

 

Geniet allemaal van het lekkere weer dit weekend en graag tot de volgende blog!

Week 6

Hallo allemaal, welkom bij weer een nieuwe blog. Een blog over mijn zesde week als stagiaire bij van der Heijden/Damen fysiotherapie & (sport)revalidatie. Ik ben alweer over de helft van mijn stageperiode!

 

Het was volle week waarin ik veel gezien en gedaan heb. Het leerproces staat nooit stil gedurende mijn stage en ik leer elke dag dus nog wat bij, maar ik ben er nog lang niet. Buiten de uren die ik hier in de praktijk aanwezig ben, moet ik ook in de avonden en weekenden nog de boeken in. Zelfs als je al lang en breed afgestuurd bent, ben je als fysiotherapeut nooit klaar met (bij)leren. Als collega’s onderling kun je veel van elkaar leren, en daar wordt hier binnen de praktijk ook zeker gebruik van gemaakt tijdens intervisie momenten.

 

Deze week heeft Carlijn haar collega’s en mij meegenomen in een stukje van haar opleiding tot Psychosomatische fysiotherapeut. Het is leuk om te zien hoe zij de kennis die ze heeft over kan dragen aan anderen doormiddel van een interactieve les. Op deze manier ontstaan bij iedereen nieuwe inzichten en vaardigheden die ze weer toe kunnen passen in de praktijk.

 

Tijdens de les van Carlijn is er een mooie slogan ter sprake gekomen waar ik deze blog dan ook graag mee af wil sluiten;

 

“Everything we have is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.”

– Marcus Aurelius

 

Graag tot de volgende blog!

Week 7

Hoi allemaal, wat leuk dat jullie mijn blog (weer) lezen!

 

Het was een week met een volle agenda, genoeg om te doen en te leren dus. Doordat het einde van mijn stage beetje bij beetje in zicht komt ben ik steeds meer zelfstandig bezig. Van intakes afnemen en oefentherapie in de zaal, tot de administratie. Want ook de administratie is iets wat geleerd moet worden. De juiste gegevens in de dossiers noteren is erg belangrijk, en soms is dat lastiger dan verwacht, maar ook dat leer je het beste door het veel te doen. Naast het onderzoeken en behandelen ben ik deze week dus ook veel bezig geweest met wat administratie.

 

Tijdens een werkdag profiteren we af en toe ook van het lekkere weer wat het deze week was. De deuren van de oefenzaal gaan open en af en toe doen we wat oefeningen buiten, daar hebben we soms net wat meer ruimte en het is altijd lekker om even buiten bezig te zijn, zowel voor de patiënten als voor de fysiotherapeuten.

 

Elke week staan er ook wel enkele huisbezoeken gepland. Wat soms lekker de dag breekt. Even een stukje fietsen en dan de patiënt aan huis bezoeken. Hier is soms wat meer creativiteit nodig omdat je niet alle materialen en apparaten hebt zoals in de praktijk, maar het is zeker net zo leuk. Voor de patiënt is het fijn om zo in zijn of haar eigen omgeving bezig te zijn met de fysiotherapie.

 

Dit was de blog voor deze week weer, hopelijk tot volgende week!

Week 8

Hallo allemaal, welkom bij weer een nieuwe blog!

 

De achtste week van mijn stage zit er alweer op. De weken lijken steeds sneller voorbij te gaan. Daarom staan we gedurende de week nooit stil en zorgen we dat we van elk moment een leermoment maken, ook tijdens de pauzes en tussen patiënten door bespreek ik vaak even iets met mijn stagebegeleiders.

 

Ik vind het wel erg jammer dat het einde van de stage steeds meer in zicht komt. Voordat ik aan de stage begon dacht ik; 10 weken stage!?, dat duurt oneindig. Maar zoals jullie uit mijn blogs denk ik wel op kunnen maken vliegt die tijd echt voorbij.

 

Zoals ik net al schreef maken we van elk moment een leermoment, hiervoor neem ik thuis bijvoorbeeld ook nog theorie door zodat ik deze in de praktijk uiteindelijk weer toe kan passen. Soms wanneer ik die theorie probeer toe te passen in de praktijk, klopt het niet helemaal en dan krijg ik feedback van mijn stagebegeleiders over hoe het wel moet of over hoe het beter kan. Fouten maken is soms eng, maar wel heel leerzaam!

 

Ik hoef me op stage dus ook zeker nooit te vervelen, er is altijd iets wat ik kan doen of leren!

 

Fijn weekend en graag tot de volgende blog!

Week 9

Hallo, leuk dat jullie weer een nieuwe blog lezen!

 

Ook week negen van mijn stage is weer voorbij gevlogen. De laatste week voor mijn eindbeoordeling. Dit was ook de laatste week dat ik nog met de gekregen feedback aan de slag kon. Afgelopen woensdag heeft het laatste feedback moment plaatsgevonden, ergens best een gek idee dat het volgende feedback moment ook meteen mijn eindbeoordeling is. Maar doordat dit dus het laatste feedback moment was, kan ik er geen gras over laten groeien en moet ik er meteen mee aan de slag en dat heb ik ook gedaan.

 

Gezien het einde van de stage in zicht is zijn er natuurlijk ook verslagen die ingeleverd moeten worden en waar ik ook druk mee bezig ben. Zo heb ik gedurende de weken dat ik stage liep een casus uitgewerkt en een portfolio bijgehouden. Het is leuk om in mijn portfolio mijn eigen reflecties terug te lezen. Zo zie ik dat ik in het begin de kleinste dingen lastig vond, terwijl dat nu helemaal geen probleem meer is. Ik kan dus uit mijn eigen reflecties opmaken dat ik de afgelopen tijd zeker gegroeid ben als fysiotherapeut in opleiding.

 

Woensdag is er ook weer een nieuwe podcast opgenomen, een hele interessante al zeg ik het zelf! Een tijdje terug heb ik geschreven over de intervisie les van Carlijn over motiverende gespreksvoering, deze week ging de podcast hierover. Er zijn leuke en interessante verhalen aan bod gekomen en hier en daar heeft er ook wat motiverende gespreksvoering plaatsgevonden tijdens de podcast. Het is zeker de moeite waard om de podcast; ‘’motiveren kan je leren’’, te luisteren!

 

Tot de volgende blog!

Week 10

Hoi allemaal, wat fijn dat jullie allemaal mijn blog weer lezen.

 

Deze week was het week 10 van mijn stage, de week van mijn eindbeoordeling… spannend!

 

Maar… de week begon met iets anders. Zoals sommige van jullie misschien wel weten of gelezen hebben doen ze hier met het gehele team wel eens een challenge. Afgelopen zondag was er een zwem challenge, wie kan het snelste 1,5km zwemmen? Maandagochtend was ik erg benieuwd naar de uitslag hiervan! Er zijn mooie tijden gezwommen en op het filmpje zag het er erg leuk uit. Ik heb er gedurende de week nog veel over gehoord. Petje af voor alle deelnemers, ik doe het ze niet na!

 

Dinsdag was ik een dagje vrij, nouja, vrij? Mijn verstandskiezen werden getrokken, niet perse een ideale vrije dag. Maargoed, wat moet, dat moet. De dagen erna heb ik dus iets rustiger aan gedaan.

 

En toen was het donderdag, de dag van mijn eindbeoordeling. Aan de ene kant is dat best een beetje spannend, maar aan de andere kant had ik er ook wel een goed gevoel over. Normaal gesproken komt de begeleidend docent vanuit school naar de stageplek maar dit keer was het een online gesprek vanwege corona. Het gesprek liep gelukkig helemaal goed en ik heb mooie en goede feedback gekregen waarmee ik aan de gang kan in de toekomst. Daarmee kan ik jullie ook vertellen dat ik mijn stage heb gehaald!

 

Volgende week kan ik nog even genieten van mijn laatste week als stagiaire en dan zit het er helaas alweer op!

 

Tot de blog van volgende week!

 

Week 11

 

Hallo allemaal, welkom bij mijn allerlaatste blog !

 

Week 11, de allerlaatste week van mijn stage, zit er ook alweer op.

 

Tijdens deze laatste week heb ik nog leuke dingen gedaan. Zo had Carlijn een yoga les voorbereid voor een patiënt en heb ik deze mee gevolgd. Best pittig hoor, als je voor de eerste keer yoga doet! Maar wel lekker om even tot rust te komen.

 

Verder heb ik tijdens de afgelopen week vooral nog genoten van het mee kunnen lopen in de praktijk en alle patiënten kunnen helpen met hun klachten of revalidatie. Het is een best gek gevoel om naar buiten te lopen met het idee dat je er waarschijnlijk voorlopig niet meer terug komt nadat ik hier 11 weken lang 4 dagen in de week ben geweest.

 

Natuurlijk kon ik de stage ook niet afsluiten zonder een traktatie mee te nemen. Aangezien er een aantal therapeuten veganistisch zijn hier binnen te praktijk, kon ik natuurlijk niet met een taart uit de supermarkt aan komen lopen. Ik ben daarom de keuken in gedoken en heb met bloed, zweet en tranen een, al zeg ik het zelf, heerlijke Oreo chocolade taart gemaakt!

 

Als ik terug kijk op hoe ik hier binnen kwam lopen eind april en hoe ik hier naar buiten ben gelopen afgelopen donderdag heb ik een hele ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb een hele fijne stageperiode gehad hier in de praktijk, ik ben hartelijk ontvangen en heb veel mogen en kunnen leren van alle therapeuten. Tijdens mijn stageperiode ben ik vooral begeleid door Carlijn en Patrick. Zij hebben mij veel kunnen leren en dankzij hun heb ik mijn stage tevreden af kunnen ronden, extra complimenten voor hen.

 

Nou, dit was het dan, dit was mijn stage en dit waren mijn verhalen over de stage. Hopelijk hebben jullie met plezier mijn blogs gelezen en heb ik jullie een inzicht kunnen geven hoe het is als stagiaire binnen een fysiotherapie praktijk.

 

Ik wens iedereen veel goeds en wie weet tot in de toekomst!

 

Afspraak maken

Wij helpen u graag verder! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.

Overige behandelingen

Begin met typen en druk op enter om te zoeken