Afspraak plannen

Echografie

Echografie Reusel

Wij maken veel gebruik van echografie.
Hiermee kunnen we de weke delen van het lichaam zichtbaar maken, zoals de spieren, pezen en het bot. Voor het diagnosticeren van pijnklachten is deze techniek daarom uitermate geschikt. Echografie van het bewegingsapparaat laat zich niet onderbrengen bij een medische discipline en wordt gebruikt in zowel ziekenhuizen als in fysiotherapie- en huisartsenpraktijken.

 

Echografie – Röntgen Reusel

Net als röntgen is echografie een beeldvormende techniek. Het verschil met röntgen is dat echografie vooral het weefsel in kaart brengt, terwijl röntgen vooral betrekking heeft op botstructuren. Röntgen is dus niet beter dan echo en echo niet beter dan röntgen; het zijn slechts verschillende manieren om iets anders zichtbaar te maken. Met de huidige kennis is het goed mogelijk om echografie te gebruiken voor de weefsels rondom de gewrichten van arm en been; de wervelkolom blijft met echo nog een onontgonnen gebied.

In overleg met u

Samen met u wordt besproken of u in aanmerking komt om uw klacht te laten bekijken met echografie (dit evt. in overleg met uw huisarts of reeds behandelend therapeut). Zo nodig wordt er van de scan een print gemaakt die kan dienen om de voortgang van de therapie in de tijd te volgen. Bij twijfel en bij onvoldoende vooruitgang wordt altijd contact opgenomen met uw huisarts of behandelend specialist.

Met de echografie denken wij een techniek in huis te hebben die zowel voor de patiënt als de therapeut bijzonder waardevol is. Indien goed gebruikt kan echografie het ziekteproces aanmerkelijk verkorten!

 

Contact

Wij helpen u graag verder! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.

Extended Scope Specialist

Afspraak maken

Wij helpen u graag verder! Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.

Overige behandelingen

Begin met typen en druk op enter om te zoeken