Afspraak plannen

Longfysio spil bij revalidatie na Corona!

 In Nieuws
revalidatie, corona, Reusel, fysiotherapie, longfysio, long, revalidatie, herstel na corona

Longfysio’s spil bij coronahulp

Herstel na Corona

Honderden longfysiotherapeuten in Nederland volgen momenteel bijscholing om patiënten na Corona te helpen met hun herstel. Ook de (long)fysiotherapeuten van van der Heijden & Damen fysiotherapie en (sport)revalidatie zijn momenteel aanvullende scholing aan het volgen om iedereen te voorzien van de best mogelijke zorg. Het herstel na Corona kan zo dicht bij huis, in Reusel of bij u thuis, plaatsvinden.

Dit geldt niet alleen voor patiënten die op de IC hebben gelegen. Ook patiënten die thuis of in het ziekenhuis de ziekte hebben doorgemaakt, kunnen een terugslag hebben opgelopen van de conditie en / of long capaciteit.

Longfysio’s spil bij coronahulp

Vandaag stond er een nieuwsbericht in het Eindhovens Dagblad over het bestaande Chronisch ZorgNet wat nu wordt uitgebreid met specifieke zorg voor herstel na Corona. Eén van de deelnemers van dit netwerk is van der Heijden & Damen fysiotherapie en (sport)revalidatie.

Naast de fysiotherapeutische begeleiding bij het herstel, zijn er contacten met andere (para)medici, zoals diëtist, huisarts en ergotherapeut, om de passende zorg te kunnen leveren. Aangezien de fysiotherapeut de meeste contacten onderhoudt met de patiënt, zal hij / zij op tijd hulp van anderen inschakelen. De fysiotherapeut is de coördinator om te zorgen dat u de best mogelijke zorg ontvangt bij uw herstel na Corona.

Long revalidatie

Er zijn verschillende fysiotherapeutische behandel vormen die kunnen worden ingezet. Bij longrevalidatie moet men denken aan therapieën gericht op het ademhalingsstelsel, maar ook conditioneel aansterken. Wanneer het behandelplan volledig bekend is, zal dat terug te zien zijn op onze webpagina over longrevalidatie.

Nu duiken we weer snel de boeken in en achter de computer om onze kennis verder uit te breiden! Tot snel en blijf gezond!

 

Recommended Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken