Afspraak plannen

Update maatregelen ivm corona-4

 In Nieuws

Groen licht voor veilig opschalen fysiotherapeutische zorg

Vandaag kwam van het RIVM en ministerie van volksgezondheid, het bericht waar we met z’n allen met smart op zitten te wachten. We hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste stappenplan. Goed nieuws én een beslissing die ook echt niet nog langer uitgesteld kon worden.

Stappenplan

Het is van groot belang dat de behandeling van (ex)-corona patiënten en uitgestelde zorg voor reguliere patiënten weer opgeschaald kan worden. Nog langer uitstellen lijdt tot onherstelbaar functieverlies. Met behulp van het stappenplan kunnen fysiotherapeuten de zorg die zij noodzakelijk achten op een veilige en verantwoorde manier verlenen. Dit stappenplan kwam tot stand in goede samenwerking met het het RIVM, ministerie van volksgezondheid en onze beroepsvereniging, het KNGF.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Indien er een hands-on behandeling plaatsvindt, zal er gebruik worden gemaakt van persoonlijke beschermingsmiddelen,  zoals mondkapje en handschoenen. We zullen ieder patiënt steeds afzonderlijk beoordelen of we de behandeling kunnen inzetten. Dit is voor onze maar vooral voor uw veiligheid van belang.

Dit nieuws geeft opluchting en een fijn gevoel om weer aan de slag te mogen!

Recommended Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken