Afspraak plannen

Podcast #44 met burgemeester Annemieke van de Ven over ‘de gezondheid van de Reuselnaar’.

 In Geen categorie
Gemeenteraadsverkiezing Gemeente Reusel de Mierden

Een jaar geleden zijn we uit onze comfortzone gestapt door een podcast op te nemen over de tweede kamer verkiezingen. Dit jaar doen we hetzelfde, alleen nu nemen we een podcast op over de gemeenteraadsverkiezingen in Gemeente Reusel de Mierden. Terwijl alle partijen debatteren over belangrijke standpunten zoals de volkshuisvesting, gezond klimaat en milieu, ouderen die langer thuis moeten wonen, hoe ze denken de communicatie in de gemeente te verbeteren, oriënteren wij, de FysioMatties, zich op de gezondheidszorg en de gezondheid van de Reuselnaar. We gaan vandaag in gesprek met de voorzitter van onze gemeenteraad, burgemeester van onze mooie gemeente Reusel- De Mierden, Annemieke Van de Ven. Uit de laatste landelijke gezondheidsmonitor blijkt dat maar 49% van Reusel- De Mierden voldoet aan de beweegrichtlijn. Op het niveau van overgewicht scoren we helemaal dramatisch. Maar liefst 53% van de inwoners heeft een te hoog BMI. Alle seinen staan op rood, maar zijn er ook actie plannen die de leefstijl van onze inwoners kunnen veranderen? Annemieke van de Ven neemt ons mee in het gezondheidsbeleid van de gemeente. Op welke manier wordt er samengewerkt tussen zorginstellingen, verenigingen en buurtverenigingen en in hoeverre is het de rol van de gemeente om dit te faciliteren? Als we het over gezondheid en veiligheid hebben moeten we het ook nog even over het gemotoriseerd verkeer om en nabij de basisscholen hebben. Moeten we onze kinderen binnen de gemeente niet beter beschermen tegen het gemotoriseerd verkeer die in al hun haast een directe bedreiging vormt?

https://www.fysio-sportrevalidatie.nl/de…/fysiomatties/

Recommended Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken