Afspraak plannen

Wat is psychosomatisch fysiotherapie en is het iets wat mij kan helpen?

 In Geen categorie

Sinds twee jaar is Carlijn, onze fysiotherapeute, bezig met een verdiepende masteropleiding om cliënten nog beter te kunnen ondersteunen. De opleiding psychosomatische fysiotherapie volgt ze op de hogeschool van Utrecht. Maar wat is het en is het misschien wat voor jou?

Letterlijk houdt psychosomatiek in lichaam (somatiek) en geest (psyche). Het lichaam kan dan ook niet apart van je hoofd gezien worden. Een bepaalde klacht kan dus ten gevolgen zijn van bijvoorbeeld spanningsklachten, angstklachten, verandering van werk, een grote levensgebeurtenis, enzoverder. Het is de bedoeling om te onderzoeken welke factoren bijdragen aan de beperkingen/hindernissen  in jouw dagelijks leven. Spanningen of onzekerheden kunnen de kop opsteken en zo je leven beheersen.

Aan de hand van deze factoren wordt er gekeken welke behandelopties er zijn en welke het meest passend zijn bij jou als persoon. Dit kan gaan van ontspanningstherapie, verschillende bewegingsinterventies of lichaamsbewustzijn oefeningen.

Wil je graag meer weten of lijkt een afspraak bij de psychosomatische fysiotherapeute nu van toepassing voor jou? Kom dan gerust eens langs of maak een afspraak en kom erachter wat we kunnen betekenen voor je.

Recent Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken