Afspraak plannen

Sportmedisch congres

 In Nieuws

Patrick verslag congres

Donderdag 28 november heeft Patrick Verhagen het jaarlijkse congres bijgewoond van sport & geneeskunde. Lees hier zijn verslag…

Vanmorgen al vroeg in de auto gestapt voor het jaarlijkse VSG congres in Ermelo. De ochtend werd afgetrapt door Professor Eammonn Delahunt van de universiteit van Dublin. Hij presenteerde zijn assessment voor het screenen, monitoren en behandelen van enkeldistorsies. Een blessure die vaak voorkomt en waar vaak te makkelijk over gedacht wordt. Eammonn maakte inzichtelijk wat de gevolgen kunnen zijn wanneer deze blessure niet goed wordt behandeld. (zoals onder andere vergrote recidiefkans, blijvende enkelinstabiliteit en het vervroegd ontstaan van enkelartrose) Vervolgens moest er een keuze gemaakt worden tussen een tal van presentaties/workshops. Een aantal presentaties met betrekking tot voedingssupplementen bij kinderen/jonge sporters en topsporters trok mijn aandacht. Hierin werd de zin en onzin van voedingssupplementen besproken en daarnaast ook wat de effecten zijn in het menselijk lichaam met de nadruk op het brein. Hierna volgden presentaties over onderzoek naar trainings -en wedstrijdbelasting bij teamsporten en de effecten van plyometrisch trainen op voetbal-specifieke uitkomstmaten. De middag stond in het teken van de (inspannings)fysiologische effecten van bewegen en uithoudingsvermogen training bij mensen met overgewicht en diabetes type II. Kortom weer een leerzame dag met veel goede presentaties.

Recommended Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken