Afspraak plannen

Presentatie op congres

 In Nieuws

Donderdag 29 november begon de dag al vroeg voor Bart Damen. In de ochtend is hij vertrokken naar Ermelo om het Sport Medisch Wetenschappelijk Jaarcongres 2018 van Sport & Geneeskunde bij te wonen.

presentaties congres

Presentaties op #SMWJC18

Congres

Het Sport Medisch Wetenschappelijk Jaarcongres wordt georganiseerd door de vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG). Leden van deze vereniging bestaan uit sportartsen, chirurgen, orthopeden en (sport)fysiotherapeuten en hebben allen hebben een wetenschappelijke interesse voor sport en gezondheid. Dit jaar werd voor de 14e keer het jaarlijkse congres georganiseerd.

Posterpresentatie, fysiotherapeut

Bart bij één van de wetenschappelijke posters

Presentatie

Naast het bijwonen van verschillende presentaties en workshops op het gebied van sportgeneeskunde heeft Bart twee poster presentaties mogen verzorgen. Naast een literatuur onderzoek naar het versneld herstel van botbreuken, verricht door Bart Damen en Carolien Antonius is er ook een presentatie gegeven over een onderzoek verricht en geschreven door Theo Eltink.

Deelname vanuit de praktijk

Donderdag 29 november was Bart aanwezig. Vrijdag 30 november zal Patrick Verhagen namens de praktijk aanwezig zijn op het congres. Wij wensen hem een leuke en leerzame dag!

Vakblad ‘Sport & Geneeskunde’

Naast de poster presentaties is een samenvatting van de onderzoeken verricht door Fractury ook te lezen in het vakblad van de sportgeneeskunde ‘Sport & Geneeskunde‘.  Dit vakblad verschijnt 4 x per jaar met alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sportgeneeskunde.

Wetenschappelijke ervaring

Naast dit jaar het

  • schrijven van een casus door Theo,
  • het schrijven van een systematische review door Bart,
  • het behalen van de Master of Science door Barten
  • nu ook poster presentaties mogen verzorgen.

Weer een unieke ervaring rijker!

Posters

Hier ziet u de posters die gepresenteerd zijn:

tibiafractuur, fysische technieken, laser, magnetische velden, LIPUS, botstimulator

Poster effectiviteit fysische technieken bij tibiafractuur

elleboog fractuur, radiushalsfractuur, wielrenner, Haymann, fysische technieken, LIPUS, PMFT, magnetische velden, laser, versneld herstel botbreuk, botstimulator

Poster casus wielrenner elleboog fractuur

Informatie

Wilt u meer informatie? De volledige data ontvangen die is geëxtraheerd of systematische review ontvangen? Neem dan contact met ons op via 0497-229000 / info@fractury.com

Recommended Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken