Afspraak plannen

π™‹π™€π™™π™˜π™–π™¨π™© #37 𝙄𝙣 π™œπ™šπ™¨π™₯π™§π™šπ™  π™’π™šπ™© π™₯𝙧𝙀𝙛. 𝙙𝙧. π™‰π™žπ™˜π™€ 𝙫. 𝙔π™₯π™šπ™§π™šπ™£ π™€π™«π™šπ™§ β€œπ™π™€π™˜π™ͺ𝙨, π™‘π™šπ™§π™©π™§π™€π™ͺπ™¬π™šπ™£, π™‘π™šπ™šπ™§π™ π™§π™–π™˜π™π™© π™šπ™£ π™–π™£π™™π™šπ™§π™š π™’π™šπ™£π™©π™–π™‘π™š 𝙖𝙨π™₯π™šπ™˜π™©π™šπ™£ 𝙫𝙖𝙣 𝙨π™₯𝙀𝙧𝙩 π™šπ™£ π™₯π™§π™šπ™¨π™©π™šπ™§π™šπ™£β€

 In Geen categorie

Wat een ontzettend leuk avontuur en gesprek hebben wij (fysiomatties) beleefd samen met sportpsycholoog prof. dr.Β  Nico W. Van Yperen. Naar aanleiding van alle voorgaande podcasten die we dit jaar gemaakt hadden bleven er nog rest- vragen over. Met name vragen over mentale weerbaarheid bleven nog onbeantwoord. Luister naar dit zeer interessant gesprek.

Prof. dr. Nico van Yperen
prof. dr. Nico W. v. Yperen

We zitten vandaag niet in de praktijk maar we zijn afgereisd naar de binnenstad van Groningen waar we hartelijk zijn ontvangen door professor in de sportpsychologie dr. Nico van Yperen. We gaan het hebben over de mentale weerbaarheid van sporters. Hierin zijn veel paralellen te leggen naar de revalidatie van veel van onze cliΓ«nten. Sporters- topsporters worden in hun sportloopbaan geconfronteerd met fysieke en mentale overbelasting, te weinig hersteltijd, overtraining, ernstige blessures en soms zelfs grensoverschrijdend gedrag. Dit zijn onderwerpen die wij vaak bespreken in onze podcasten. Je kan dan ook zeker vraagtekens zetten bij topsport. We leggen misschien een te grote nadruk op winnen waardoor onethisch en immoreel gedrag misschien wel aangemoedigd wordt. Zoals we in onze podcast β€œgrensoverschrijdend gedrag” bespraken is een goede didactische en pedagogische begeleiding van een sporter van belang maar daar hoort ook mentale begeleiding bij. In deze laatste podcast voor de zomervakantie stellen we voor ons nog openstaande vragen aan prof. dr. v Yperen. Hij weet ons te verrassen met tal van anekdotes en voorbeelden waardoor de losse eindjes van eerdere podcasts aan elkaar geknoopt zijn.

Lees en neem een kijkje op de Sportscience blog van Prof. dr. Nico v Yperen.

Recommended Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken