Afspraak plannen

Cursus fascia technieken

 In Geen categorie

In april heeft onze collega Theo Eltink de cursus fascia afgerond. Ondanks corona gelukkig een fysieke cursus van enkele dagen. De vertaling van fascia is bindweefsel, ons bindweefsel  vormt een 3-dimentionaal netwerk dat al onze spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Het vormt een eenheid en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is.  Spanning van het bindweefsel kan verhoogd en verstoord zijn waardoor onze lichaam uit balans is. Het bindweefsel kan verkleven en minder beweeglijk worden. Ons vegetatieve systeem (onwillekeurig zenuwstelsel) raakt van slag en geeft onverklaarbare chronische pijnen die niet op een röntgenfoto, CT scan of MRI zijn vast te leggen. Met behandelmethoden en adviezen is het streven om meer beweeglijkheid van het bindweefsel te creëren zodanig dat normaal bewegen beter mogelijk is. Behandeling middels fascia technieken kunnen invloed hebben op:

  • Vaak terugkerende klachten aan onderrug , schouder of nek
  • Al jaren last van onverklaarbare pijn
  • Komt er geen duidelijke verklaring uit röntgen, CT of MRI onderzoek?
  • Wordt er gesproken van ‘onbegrepen’ pijn

Als u denkt dat de therapie op u van toepassing kan zijn kunt u contact met ons opnemen via info@fysio-sportrevalidatie.nl of bel ons op 0497-655912

Recent Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken