Afspraak plannen

Workshop romp stabiliteit wielrenners / mountainbikers

 In Nieuws

Donderdag avond 18 april verzamelde zich een groep (jeugd)leden van het Snelle Wiel Bestronics. Vanuit de (jeugd)trainers was 2 weken eerder het verzoek gekomen of we onze kennis en kunde wilden delen met de leden om blessures te voorkomen, klachten te verminderen en prestaties verder te verbeteren. Een mooie kans om onze passie en kennis te delen met anderen. Een avond waar meer uitleg gegeven werd over het belang en doel van  krachttraining en core stability voor wielrenners en mountainbikers.

 

Voorstellen Theo Eltink, Bart Damen en praktijken

Allereerst gaf Bart Damen een korte introductie over de praktijken vd Heijden / Damen fysiotherapie en (sport)revalidatie en Fractury. Ook de palmares van Theo Eltink en Bart Damen werden kort doorgelopen. Daarnaast gaf Bart aan wat de werkwijze is binnen de praktijken. Wanneer een cliënt binnen komt en zijn hulpvraag of klacht aangeeft, zal deze vraag en / of klacht verder in kaart worden gebracht. Om een individueel behandelvoorstel te kunnen geven wordt bekeken wat er bekend is in de wetenschappelijke literatuur. Deze kennis wordt gekoppeld met de ervaringen die de cliënt al heeft en de ervaringen, kennis en kunde van de therapeut. Hieruit volgt het individuele behandelvoorstel. Daarnaast heeft hij gesproken over de welke onderzoeken gedaan zijn naar het effect van core stability en kracht training voor wielrenners en mountainbikers.

 

 

Presentatie krachttraining en core stability wielrenner

Hierna was het woord aan Theo. Hij gaf praktische uitleg over core stability en zijn ervaringen hiermee in het prof circuit. Bij core stability worden de spieren van de romp getraind. De romp is het centrum van het lichaam, waardoor deze betrokken is bij bijna alle bewegingen. Een goede romp stabiliteit is belangrijk als fundering voor andere vormen van bewegen. Tijdens het wielrennen en/of mountain biken wil je niet dat energie verloren gaat en je wil geen onnodige belasting van spieren.

Na de uitleg heeft Theo samen met het publiek via filmmateriaal enkele verschillende rijstijlen van wielrenners besproken.

Praktijk core stability

Na het theoretische deel was het de beurt aan de praktijk. In de beweegzaal werden enkele testen om de stabiliteit te meten uitgevoerd. Aan de hand van een reeks van deze testen kan een individueel trainingsplan gemaakt worden.

Core stability wielrenner, rompstabiliteit, core stability, wielrenners, mountainbikers, fysiotherapie, sportfysiotherapie, Theo Eltink, Bart Damen, prof wielrenner

De jeugd van het Snelle Wiel – Bestronics heeft de toekomst!

 

Werkwijze en kosten core stability wielrenner

Indien u:

  • Uw prestaties als wielrenner of mountainbiker wilt verbeteren,
  • Klachten wilt voorkomen of verminderen,

kan het aan te raden zijn om uw core stability te vergroten. Hiervoor kunt u een afspraak met ons maken, waarbij tijdens drie verschillende sessies de volgende stappen worden doorlopen:

  1. Uitvoeren 4 x 4 testen, cycling matrix perfomance test. Tijdens deze reeks testen wordt de stabiliteit van de romp gemeten.
  2. Aan de hand van de uitkomst van de testen wordt een individueel en specifiek trainingsschema voor u gemaakt.
  3. Tijdens een vervolg bezoek worden de oefeningen met u doorlopen. Het van essentieel belang dat alle oefeningen correct worden uitgevoerd.

Indien er een sportfysiotherapeutische hulpvraag aan vooraf gaat, vallen deze kosten onder de basis (indien < 18 jaar) of aanvullende zorgverzekering. Indien er geen sport fysiotherapeutische hulpvraag aan vooraf gaat, zijn de kosten hier in te zien.

 

 

Recommended Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken