Afspraak plannen

Onderzoek naar blessure preventie

 In Nieuws

blessure, preventie, screening, voetbal, ReuselSport, fysiotherapie, fysio, sportScreenen spelers Reuselsport

De afgelopen weken is Patrick Verhagen druk bezig geweest met het screenen van de selectie spelers van Reusel sport / CoTrans.

Naast het verzorgen van revalidatie training en blessure begeleiding, omvat de samenwerking tussen van der Heijden / Damen fysiotherapie en (sport)revalidatie en Reusel sport ook screening van de selectie.

Blessure preventie – persoonlijk advies

Hoe kunnen blessure’s worden voorkomen? Deze vraag houdt Patrick al enige tijd bezig. Vanuit zijn universitaire opleiding, master sportfysiotherapie aan de hogeschool van Rotterdam, heeft hij een screeningstool gemaakt. Deze screeningstool bestaat uit verschillende testen:

  • Functional Movement Screen; een instrument dat door middel van 7 verschillende oefeningen een inzicht geeft in de beperkingen qua stabiliteit, mobiliteit en/of flexibiliteit. Aan de hand van een score kan er worden bepaald in welke mate de beperkingen aanwezig zijn en waar deze beperkingen zich bevinden.
  • Y-balance test; een snel en eenvoudig instrument om het letsel risico bij een persoon te meten, als ook de functionele symmetrie.
  • Loopanalyse; met behulp van een camerasysteem worden de bewegingen vastgelegd. De spieractiviteit en de beweging van heup, knie en enkel worden beoordeeld.
  • Drop Jump test; een sprong test
  • Vraaggesprek naar de blessure geschiedenis

blessure, preventie, screening, voetbal, ReuselSport, fysiotherapie, fysio, sportAan de hand van deze uitkomsten heeft iedereen een persoonlijk advies ontvangen. Daarnaast dienen de metingen als een nul-meting, voor het geval de speler toch geblesseerd raken. Zo weten we beter op welk niveau iemand van te voren presteerde. Het doel is dan iemand te revalideren om weer op dat niveau te kunnen presteren, en zelfs iets beter te worden dan dat!

Zo bekijken we ieder jaar samen met de club, hoe wij als fysiotherapie praktijk kunnen ondersteunen om de spelers zo fit mogelijk te houden en het aantal blessures zo laag mogelijk.

Sportblessure

Ook voor andere sporters staan onze sportfysiotherapeuten klaar. Of u professional bent, gevorderd of wil gaan beginnen met sporten. De sportfysiotherapeuten kunnen u voorzien van een persoonlijk advies en begeleiding.

blessure, preventie, screening, voetbal, ReuselSport, fysiotherapie, fysio, sport blessure, preventie, screening, voetbal, ReuselSport, fysiotherapie, fysio, sport

Recommended Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken