Afspraak plannen

Afstudeeronderzoek Branko gaat over botbreuk behandeling bij Fractury!

 In Geen categorie

Voor mijn scriptie, de laatste fase van mijn afstudeerfase, heb ik een mooi onderzoek mogen doen binnen Fractury. Ik heb bekeken wat de invloed is van de technieken die we daar gebruiken, op mensen met een sleutelbeenbreuk. Ik richtte mezelf daar op de sporthervatting van de patiënten en vergelijk mijn data met de normdata van deze breuken uit de literatuur. In mijn onderzoek bekeek ik patiënten tussen de 15 en 55 jaar en werd specifiek op het middelste 3/5e deel van het sleutelbeen gericht, van mensen die niet geopereerd zijn en waar geen plaatfixatie is aangebracht. Na de behandeling van Fractury met de fysische technieken als additieve behandeling, met Low Intensity Pulsed Ultrasound, Pulsed Electro Magnetic Field en Low Level Laser Therapy, blijkt er een aanduiding te zijn voor een snellere hersteltijd en een snellere sporthervatting na zo een sleutelbeenbreuk. Verder onderzoek naar de verschillen in hersteltijd is aanbevolen, wanneer er een controlegroep als vergelijkingsmateriaal is. Ook is het aanbevolen om in verder onderzoek te richten op het klinisch herstel, wanneer hier meer gegevens over bekend zijn. 

Recent Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken