Afspraak plannen

Zilverenmedaille voor Jorran op het NK oriënteren!

 In Geen categorie

Onlangs heeft jorran deelgenomen aan het NK oriënteren op de Middle distance (midden afstand) dit vond plaats in Soesterberg. Jorran heeft een nette 2e plaats weten te halen in zijn leeftijdscategorie.

Oriënteringslopen is een uitdagende sport: het doel is om een route langs controlepunten zo snel mogelijk af te leggen. Je kiest je eigen weg met behulp van kaart en kompas! Je gaat zelfs van de paden af, dwars door het bos dus.  Een oriënteringsloop kan overal plaatsvinden: je komt in de mooiste gebieden, variërend tussen bossen, stadscentra, recreatiegebieden, woonwijken en heidegebieden.

Oriënteringslopen is ongeacht leeftijd of ervaring geschikt voor iedereen: hardlopers, adventure racers, wandelaars, maar ook voor jeugd of volwassenen die willen starten met een sport. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau met de sport bezig zijn.

In Nederland is de sport (nog) niet zo bekend, maar dat is in andere delen van de wereld wel anders. Vooral in Scandinavië is het 1 van de bekendste sporten, maar ook in andere Europese landen is het mateloos populair. Ook bij onze Zuiderburen is de laatste jaren het oriënteringslopen echt toegeslagen en zij hebben nu zelfs enkele (jeugdige) lopers die zich ook bij de wereldtop mogen voegen of er dicht tegenaan zitten.

Recent Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken