Afspraak plannen

Richtlijn verantwoord sporten fysiotherapie vd Heijden/ Damen

 In Geen categorie

Vanaf 1 juli gaan we open op onderstaande voorwaarde;

klanten moeten vooraf een tijdstip reserveren waarop zij komen sporten. Dit om te voorkomen dat de maximale capaciteit overschreden wordt. Te allen tijde zal de 1,5 meter afstand in acht genomen worden door de gebruikers van de oefenzaal/trainingszaal. Om hier aan te voldoen zal er maximaal 1 persoon per 10m2 in de oefenzaal/trainingszaal aanwezig zijn.

Lees onder de afbeelding verder.

Medisch fitness
Medisch fitness

Triage/gezondheidscheck

Sporters kunnen hier digitaal de oefenzaal reserveren. Hierna krijgt u een bevestigingsmail met hierin de triage/ gezondheidscheck. Voor meer informatie voor het digitaal reserveren klik dan hier voor de instructiefilm. Als het digitaal reserveren niet lukt helpen wij graag mee. Kom dan in de ochtend uren naar de balie en Chantal zal u hiermee helpen.

  1. Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur? (hoesten, benauwdheid, verkoudheidsklachten)
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld? (in een lab)
  4. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
  5. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, maak dan geen afspraak of annuleer de afspraak

Looproute

Binnen de praktijk is er een duidelijke looproute met een andere inkom dan uitgang, waarbij er enkel in één richting verkeer is. Voor meer informatie over de looproute en hygiëne maatregel klik dan hier voor de informatie video.

Sanitaire voorzieningen

De kleedlokalen blijven voorlopig gesloten. Het gebruik van het toilet zal beperkt worden. Daarnaast is er één douche aanwezig welke voorlopig nog niet gebruikt zal worden.

Desinfectie middelen

Zowel bij de inkom als in de oefenzaal/trainingszaal is desinfecterende gel aanwezig om de handen te desinfecteren. Sporters wordt ook direct gevraagd om bij binnenkomst de handen te desinfecteren.

Bij binnenkomst staan er flacons met desinfectiemiddel. Neem een flacon om alle materialen en apparaten te reinigen waarvan u gebruik heeft gemaakt.

Waarborgen 1,5 meter

De apparaten zijn op 1,5 meter afstand geplaatst, daar waar voldoende ruimte is. Sporters wordt gevraagd om er altijd 1 apparaat tussen te laten om zo voldoende afstand te bewaren. Dus geen gebruik te maken van de apparatuur direct naast waar een andere sporter bezig is.

Receptiemedewerkers zitten achter een ruime balie, gasten wordt nadrukkelijk gevraagd voldoende afstand van de balie te houden.

Als hier behoefte aan is, kan de praktijk aparte tijden reserveren voor 70+’ers, evenals voor personen in cruciale beroepen;

Twee eigen handdoeken meenemen

Sporters zijn verplicht twee eigen handdoeken mee te nemen. Één handdoek om op de apparatuur te leggen om op te zitten en daarnaast één handdoek die gebruikt wordt om de apparaten/materialen te desinfecteren . Als sporters een bidon willen gebruiken nemen ze die zelf mee;

Direct na het reserveren van de oefenzaal/trainingszaal in de praktijk werken sporters mee aan de triage of het controlegesprek. Zieke sporters moeten direct naar huis;

Sporters nemen alle meegebrachte zaken (flesjes, etc.) weer mee naar huis;

Sporters volgen de algemene richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het minimaliseren van de verspreiding van de infectie.

Kom al omgekleed naar de praktijk

Neem alleen twee handdoeken en evt een bidon mee. De kleedlokaal blijft (voorlopig) gesloten.

Wijze van trainen in de praktijk

Er kan 1 persoon trainen op een cardioapparaat of een krachtapparaat waarbij de afstand van 1,5 meter ten opzichte van een andere sporter en/of fysiotherapeut/medewerker geborgd is;

Recent Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken