Afspraak plannen

Digitale trainingen voor selectie van ReuselSport

 In Geen categorie

Ook voor de voetballers van de selectie van RSP veranderde er veel toen op 15 maart 2020 de maatregelen omtrent het coronavirus aangescherpt werden. Hierdoor was het niet meer mogelijk om als groep te trainen en werd zelfs het sportpark gesloten. Er was nog veel onduidelijk. Hoe lang gaat dit allemaal duren? Kan het huidige seizoen nog uitgespeeld worden?

Om de spelers fit te houden en de opstart zo optimaal mogelijk te maken werd door de trainers van de selectie

Sportfysiotherapie Reusel, trainingen Reuselsport

Training RSP

de hulp van van der Heijden/Damen Fysiotherapie en (sport)revalidatie ingeschakeld.

Onze sportfysiotherapeuten hebben het mogelijk gemaakt dat de trainers de spelers op afstand konden monitoren. Trainingsschema’s zijn geschreven om de conditie en kracht van iedere selectie speler op peil te houden. Met behulp van enkele apps, Virtuagym en Strava, en een besloten groep op Facebook, zijn de spelers gevolgd en begeleid. Het zien van de vorderingen van anderen, zorgt ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf haalt voor het team.

Vanwege de versoepelingen zijn er nu weer mogelijkheden om de veldtrainingen op te starten. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM en de KNVB nageleefd. Om dit in goede banen te leiden is er door Patrick een trainingsplan geschreven voor de voorbereidingsperiode op het komende seizoen. Hierbij wordt er advies gegeven over de opbouw van de trainingen op fysiek vlak; kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.

Daarnaast zal Patrick gedurende de voorbereidingsperiode de trainingen gaan ondersteunen als fysieke/herstel trainer. Ook zullen onze sportfysiotherapeuten de nieuwe verzorger voor het komende seizoen op gaan leiden.

Vanwege de samenwerking tussen RSP en van der Heijden/Damen Fysiotherapie en (sport)revalidatie kan de selectie van RSP optimaal gebruik maken van de diensten van onze sportfysiotherapeuten. Hierbij krijgen ze een begeleiding vergelijkbaar met een betaald voetbal organisatie (BVO). Waarbij we ook voorlichting en lezingen geven, fysieke testen uitvoeren bij de spelers, de geblesseerde spelers snel kunnen onderzoeken en begeleiden in hun herstel en ook 2 x per week herstel veldtrainingen geven. Deze intensieve begeleiding is voor de lange termijn om de spelers zo blessurevrij en fit mogelijk te kunnen laten voetballen. Hopelijk kunnen we als praktijk op deze manier een steentje bijdragen aan een hopelijk succesvol seizoen van RSP zodat ze een greep naar het kampioenschap kunnen doen.

Onze sportfysiotherapeuten Bart en Patrick wensen de selectie van RSP een hoop succes toe met de voorbereidingen voor het komende voetbalseizoen. De inhoud van de voorbereidingen zijn ook te beluisteren in onze podcast. Klik hier om de nieuwste podcast te beluisteren.

Sportfysiotherapie Reusel, trainingen Reuselsport

Training RSP

Recent Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken