Afspraak plannen

FYSIOTHERAPIE VS OPERATIE KNIE

 In Nieuws

Heeft u last van de knieën. Lees dan onderstaand bericht over de verschillende behandel mogelijkheden. Behandeling knie fysio Reusel.

Onderzoek in ziekenhuizen, operatie vs fysiotherapie bij knie klachten

Een grootschalig onderzoek vergelijkt de behandeloptie opereren bij knieklachten versus fysiotherapeutische behandeling. Het onderzoek is uitgevoerd in 8 Nederlandse ziekenhuizen. 321 mensen zijn willekeurig verdeeld over de twee onderzoeksgroepen. De eerste groep kreeg een artroscopische operatie aan de meniscus van de knie. De tweede groep heeft alleen een fysiotherapeutisch behandeltraject gevolgd. Gedurende twee jaar zijn de patiënten gevolgd en zijn er metingen en vragenlijsten afgenomen.

Op deze manier is geprobeerd een antwoord te krijgen op de vraag welke behandeling van een meniscus scheur het beste resultaat geeft, opereren of fysiotherapie.

Verschil in uitkomsten tussen deze twee groepen zijn niet significant aanwezig. Dat wil zeggen dat dit grootschalige onderzoek laat zien dat opereren niet tot meer verbetering leidt dan alleen fysiotherapie.

 

knie operatie, MBST artrose, fysiotherapie knie klachten, fysiotherapie knie letsel, artrose knie,

knie operatie

 

Behandeling knie fysio Reusel

Fysiotherapie Reusel heeft alle kennis in huis om uw klachten zo goed mogelijk te begeleiden en te verminderen. Mochten we van mening zijn dat bij u operatief ingrijpen wel zinvol is, wordt u ten alle tijde doorgestuurd naar een orthopeed.

Onderzoeksartikel in zien?

Wilt u de gehele onderzoeksgegevens lezen? Deze zijn te lezen in de Journal of the American Medical Association. Via deze link ziet u direct het artikel.

 

Recommended Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken