Dry Needling top specialist in huis!

Dry needling Reusel

Dry Needling

De afgelopen jaren hebben zowel Jorran als Teun zich gespecialiseerd in Dry Needling. Jorran heeft alle mogelijke cursussen afgerond en weet nu alles over de toepasbaarheid van Dry Needling.

Dry Needling is een nieuwere behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Er wordt hierbij geen vloeistof in de spier gebracht. Bij dry needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. Het werkt op specifieke punten in spieren, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een ’knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Dry Needling kan helpen bij klachten aan spieren en pezen aan de arm, benen, nek en wervelkolom. Daarnaast worden er ook kaak en hoofdpijn klachten mee geholpen. Wilt U meer informatie over deze behandelmethode lees dan verder op onze site.